MARI MULAKAN HARI DENGAN KOPI MINERAL..!!

image

APA KELEBIHAN KOPI MINERAL NIE..??? …

✔ Kaya dgn MINERAL yg diperlukan oleh badan
✔ Dapat MENEUTRALKAN ASID dalam badan
✔ Bersifat anti-oksidan
✔ Mencegah komplikasi KENCING MANIS
✔ Mampu menjadi DIET HARIAN
✔ Menstabilkan TEKANAN DARAH
✔ Mencegah & memulihkan GASTRIK
✔ Mencegah OSTEOPOROSIS
✔ Mencegah MIGRAINE
✔ Memberi KESEGARAN & TENAGA
✔ ANTI-PENUAAN

APA LAGI KELEBIHAN MINERAL COFFEE
=============================

SEGAR & REDAKAN STRESS

Minum secawan ‘mineral coffee’ di waktu pagi..ternyata akan memberi kesegaran dan tenaga sepanjang hari…melegakan stress…Kandungan ‘Magnesium’ dlm coffee ini berfungsi menghilangkan bisa2 urat kaki dan lengoh2 anggota badan.

TURUNKAN TEKANAN DARAH

Berfungsi juga menurukan tekanan darah bg pesakit ‘darah tinggi’ dan menurunkan paras gula dlm darah bg pesakit ‘Diabetic’

CANTIK LAGI LANGSING

Nak cantik boleh juga..Fungsi ‘Garam Buluh’ di dlm mineral coffee berfungsi untuk’Nyahkan Toksid’ yg berlebihan dlm badan.Untuk kulit muka yg ‘berjeragat’…Itu adalah antara tanda2 di sebabkn toksid yang berlebihan…so,minum ‘mineral cofee’ akan ‘Detox’ toksid tersebut..tak hairan lah penggemar mineral coffee ini secara ‘sedar@tidak’ akan mendapati kulit wajah mereka semakin cerahhh…secara semulajadi…wow.!! Bonus tu…!

Cgu Kintan Salleh
0197110669

Advertisements
Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

BENGKONG KEMPISKAN PERUT UTK IBU BERPANTANG

image

Khas utk Ibu2 yg tengah berpantang …pengalaman saya selepas melahirkan dulu…mestilah nk kembali SLIM..!! Hari2 tau timbang berat badan… pastu gelisah susah hati memikirkan bila lah aku nak kurus, bila lah bontot yg melebar dr timur ke barat ni nak mengecil, bila lah perut yg terburai layu ni nak masuk balik ke dalam. Hehe..mmg dramatic perasaan di waktu itu. Hehe..

image

Kalau nak cepat shape up perkara yg wajib kt buat adalah PAKAI BENGKUNG selepas bersalin! Mmg dh dipesan oleh mak nenek moyang kita utk pakai benda berbalut2 ni selepas beranak.. Tapi, zaman la ni, berapa ramai yg praktikkan pemakaian bengkung ni kan? Ha jgn tunduk kepala ok. Akak nampak sape tak pakai. Haaa..asal tak pakai? Sure alasan dia cam ni:-

1) payah la nak pakai. Berbelit-belit!
2) tak ada org nak tolong ikatkan bengkung sy.
3) panas la pantang2 ni nak pakai bengkung.
4) susah la nk gerak bila pakai bengkung.
5) nak breastfeed tak selesa la pakai bengkung.
6)malas nak pakai kak.

Andddd the alasan goes on. Hehe.. Akak phm, sbb itu pun antara alasan akak. (Tapi akak tetap pakai ok! Hehe..)

Kalau korang nak kembalikan kulit, size n bentuk perut seperti sedia kala, memang kena disiplin pakai bengkung. Zaman sekarang ni byk pilihan, nak yg murah? Yg mahal? Ha semua bergantung pada si pemakai.

Tapikan alang-alang membeli, apa kata kt beli sesuatu yg sgt bermanfaat pada kesihatan badan kita, berkualiti, tahan lama serta mudah untuk di pakai. Ha itu lah yg ada pada Premium Beautiful! ..apa yg special sgt dgn PB nie…???…meh laa baca…info FREE jer punnn….

♡Ada FIR untuk melancarkan lagi pengaliran darah, mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membuang selulit serta membakar lelemak di kawasan perut. Ha tak mau ke? Hehe..

♡7 batang keluli yg ada pada waist nipper yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.

♡Fabrik akwatek n akwadyne yg mmg selesa di pakai. Ha kalau environment kita panas, fabrik ni akan membantu utk menyejukkan badan kita dan kalau environment kita sejuk, fabrik ni akan membantu memanaskan badan kita so kita akan sentiasa selesa bila memakai. Ha so takde alasan dah tak pakai bengkung lepas ni ye. Hehe..

♡Reka bentuk ergonomi yang unik dan dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik. Ha tu yg terus dpt nampak immediate effect nya. Pakai je terus cepat2 dia alihkan lemak2 ke bahagian yg sepatutnya. Mmg insya Allah bontot yg melebar boleh di kecilkan, perut yg menggelebeh boleh dikempiskan. Yg penting konsisten utk pakai 8 jam setiap hari.

♡Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang. Ha PB ni mmg flexible 360° degree. So yg nak pakai tu mmg mudah sgt nk memakainya. Boleh pakai sendiri. Takyah nak tunggu makcik bidan kampung sebelah dtg utk tolong pakaikan. Hehe..
Next….PB ada 3 set cangkuk membolehkan korang membuat penyelarasan yang sesuai. So one pair that can fit all sizes. Bila badan dah mengecil kita laraskan kepada cangkuk yg kedua da ketiga. Haa kan ke jimat. Tayah nak beli smpi 3-4 size corset yg berbeza.

♡Lifetime warranty utk servis!!!Ni paling best kan. Sbb kalau terkoyak ke, cangkuk putus ke, getah longgar ke, boleh hantar repair.Dan repair ni lifetime warranty. Kereta pun plg lame warranty smpi 5 tahun je. Nie lifetime!!! Kan ke untung!

Sebenarnya, masa lepas melahirkan adalah masa yg paling sesuai utk kembali slim n cantik luar dan dalam. Perempuan mmg kena jaga badan bukan hanya utk kecantikan tapi utk kesihatan. Kita mmg dianugerahkan dgn tugas2 khas utk menjaga family, jadi jangan lah kita berkira-kira utk kesihatan diri sendiri, bak kata orang-orang tua, badan nak pakai lama. Ha gitu bunyi nya. Hehe..so jaga lah badan sebelum terlewat. Beli lah corset yg betul2 bagus bkn sebab apa, rugi sangat2 kalau korang beli corset, lepas tu tak pakai sebab tak selesa. Biar beli mahal sikit n boleh pakai hari2. Nak cuci pun mudah.

Apa kata hadiahkan pada diri sesuatu yg manfaat utk badan sendiri. Kesian kat badan kt yg non-stop kerja utk kita.

image

image

Salam sayang!
Cgu Kintan 0197110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

BioSeleza dan Abg Poslaju

Tadi petang…packing set ‪#‎kopimineral‬..malam nie..turn ‪#‎bioseleza‬ pulak..kan dah ckp td…tiap2 hari ada jer dating dgn abg Poslaju..hehe…tp..sy tukang teman jer..yg gi dating tu mestilah hero saya…hehehe.

Day Pad nie..memang best gilers…pakai drp pagi – ptg pun tak rasa macm dlm peod..kering jer…tak panas pun…dan paling best…sbb ada teknologi BV…pad nie menarik keluar semua darah2 kotor yg patut dikeluarkan..nie..anak saya laa yg jd salah satu testimoninya..hehe..jangan ingat…peod mcm biasa tu…kita dh oke tau…rupa2nya ada juga baki2 yg tak keluar lagi…jangan main2….kesihatan rahim perlu dijaga…

Pantyliner nie pulak…memanglah kegilaan ramai skrg..stok mcm pisang goreng panas!!!..so..sapa cepat dia dapat..hehe..saya memang standbykan utk shbt2 yg setia dgn saya…sbb sya sgt hargai mereka..tqvm.

Jangan lupa ye abg Poslaju..
Kita jumpa esuk..!!

Cgu Kintan Salleh
0197110669

image

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Aktiviti Bisnes Online-ptg!

Maaf laa …abg Poslaju..
Hari2 …ada je parcel keluar..
Hari ini..special sikit tau abg poslaju…sbb ..adik nie repeat order Kopi Mineral dgn saya..
Sebab kata beliau..
‪#‎Kopimineral‬ tu OK sngat2..sbb tu nak repeat order cepat2..

Haha…saya tahu..kalau bab cepat2 nie….mestilah abg poslaju paling cekap kann…???!!
Ok..tunggu tau dik…abg poslaju dtg ke rumah esuk..!!

Tqvm Poslaju..
Kerana anda..Bisnes Online saya pun cepat dan hebat..!!

Cgu Kintan Salleh
0197110669

image

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Maharani Oh Maharani!

image

Salam kawan2..
Inilah herba Maharani..aka..jamu laa..kalau ikut bahasa senang org melayu.Kan wanita tak dapat dipisahkan dgn jamu..hihi..cuma Maharani nie lebih mudah nak dimakan..pecahkan bebola putih tu…dan telan jer biji2 hitam yg comel tu..tak de rasa apa2 pun..tak ada bau pun…senang sangatt…sebab tu saya suka..Sekotak cukup utk keperluan bagi 1 bulan.Kan jimat tu.!!

Kenapa Maharani..??
Bagi saya…maharani nie banyak membantu saya dlm menjaga aset wanita.Fungsi Maharani nie banyak sebenarnya..antaranya..membantu mengatasi masalah senggugut..keputihan…rahim jatuh..datang bulan tak tetap..dan semestinya juga…boleh awet muda..hehe..

Bagi yg suka minum ais atau air sejuk..anda mesti balas dgn mengambil Maharani tau..supaya urat2 dlm badan tu tak sejuk..tak kecutt..!!..hehe..tu yg dipesan oleh mak bidan saya laa dulu2…jgn minum air ais..jangan minum air sejuk.!!! Saya ingat pesan beliau smpi sekarang…walaupn ank sya dah berumur 20 tahun dah…hehehe..petua org tua2..mesti ada hikmahnya…ikut jerr..so..dulu2 saya makan jamu …tpi..sekarang nie…sejak ada Maharani…saya tukar kpd Maharani laa…kan lebih senang.

Apa yg saya dapat dgn Maharani..??..1 jer perkataan utk soalan itu…BESTT!!!

kawan2 yg dh ber Maharani…mesti setuju dgn jawapan saya…kannn??..

Ok..selamat malam semua.

Cgu Kintan Salleh
0197110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

BVSM yg Tersayang

Laa..kisahnya…hari ini hari khamis…..huhu..saya ingatkan hari Rabu…maafff byk2 ye kawan2..adik2 yg menunggu sya di JB…sy masih jadi pelarian nie..masih bermusafir di negeri org..hehe…melayan tuan putera nan seorang..in shaa Allah..esuk sya balik..

Dlm pada melayan perasaan nie…maklum dh semakin berusia kan…memang kaa cepat sensitif nya…cer bygkan ibuayah kita or org yg lebih tua drp kita…pasti hati mereka pun sensitip…so…sya selalu di tanya..”kak…nak bagi apa kat ibu atau ayah sya…dia ada sakit bla bla bla…”…

Tahniah..kpd anak2 yg hebat2 nie…sejuk perut ibu yg mengandung…niat yg murni..nak lihat ibu dan ayah mereka sihat…cuma..akk lebih mencadangkan utk gunakan BVSM jer dik..bukan apa…akk tak sampai hati..nak paksa org tua..yg memang dah sakit2 tu..nak makan benda2 pahit or telan benda2 yg mereka tak suka..bila dipaksa..mcm mn energy sihat nak datang…pada akk..biarlah dgn rasa..suka nak buat…sbb tu…paling mudah…bvsm jer…adik gunakan sebagai selimut atau lapik tilam utk mak dan abah adik…paling senang…konfirmm…tidur nanti..mereka akan rasa puas hati sangat…tak pun..pasti mereka akan berpeluh2…dan badan rasa panas…sebab..??
Aliran darah dlm badan dh mula berfungsi dgn lebih baik…akk bukan doktor…cuma teknologi yg ada dlm bvsm..in shaa Allah..banyak membantu..bila mereka suka…cepatlah sihat..kann…

Sama macam testimoni BVSM nie..dgn pesakit diabetes nie…alhamdulillah..BVSM dapat membantu..lega rasanya…bukan mudah nk pujuk org tua makan ubat tau ….silap2 hari bulan…kita yg kene marah…karang…kalau kita paksa..jd kurang ajar laa pulak…dah berdosa…isk….harap dapat dielakkn…teringat kisah saya dgn arwah abah…disebabkan tak nak bergaduh dgn dia..sya main sembunyi2 balik rumah abah…(dia mtk sya beli kan ubat batuk yg doktor larang dia minum ubat tu…hah!!..sya anak yg tak pandai kata “tidak”..pada abah..sbb tu laa main sembunyi2 ibu..)..kenangan…saya siap pakat2 dgn mak lagi masa tu…hihi…alfatihah utk abah.

Kesimpulannya..
Kalau sayangkan org tua kita..yg byk sakit2 tu…jgn paksa mereka buat apa yg mereka tak suka buat…tapi..berlemah lembut dan tawanlah hati mereka…bvsm..pemudah cara…suruh mereka tidur jer…in shaa Allah…ada hasilnya…cubalah..

Pm saya Cgu Kintan Salleh atau sms /WA +60197110669 utl BVSM ibuayah anda…sya boleh beri harga IBUAYAH utk anda….cuma syaratnya…berikanlah nama lengkap ibu ayah anda tu nnati.

Ok..buzz buzz me …

image

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Bbplus LAGIII…!!!

Hari2 ada order masuk dan repeat order BBplus nie..malah ramai yg asalnya hanya nak mencuba…tetapi terus jatuh hati dan menjadi pengguna setia…Kenapa ya Produk ni sangat laris??… sebabnya… sila baca di bawah…ok..saya kongsikan sedikit..jawapan kpd soalan tersebut…silalah baca.

Hasil Kulit Cantik selepas consume BB PLUS COLLAGEN.

♡ Kulit wajah berseri dan cerah
♡Kulit lebih anjal dan tegang
♡Kulit lebih halus dan gebu
♡Kulit lebih lembab
♡Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
♡Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
♡Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari
♡Juga merupakan BEST alternative untuk rawatan sakit sendi (GOUT) & athritis

Bukan setakat itu saja ya.. ni ada lagi kesan hasil penggunaan BBplus kolagen yang berterusan :

1. Membantu merangsangkan pembentukan kolagen dan metabolisme.
2. Membantu menggalakkan pembaharuan kulit dan mengurangkan pengecutan otot.
3. Membantu menyelenggarakan kesihatan kulit dan mukus membran.
4. Membantu memperbaiki keserian dan lembapan kulit.
5. Membantu mengurangkan penampilan kedutan dan lingkaran hitam di sekeliling mata.
6. Membantu mengurangkan hiperpigmentasi kulit dan memulihkan akne.
7. Membantu meneutralkan radikal bebas.
8. Membantu menyahtoksik kulit.
9. Membantu melindungi kulit daripada radiasi ultraungu.
10. Membantu mencegah penyakit dan jangkitan kulit.
11. Membantu menyumbang kepada kesihatan menyeluruh pada tulang, gusi, rambut dan kuku.
12. Membantu meningkatkan sistem imun tubuh.

Nak try, nak cuba?.. sekarang nie ada PROMOSI…BELI 3 KOTAK…PERCUMA 1 KOTAK…kalau anda share 4 org..lagi laa JIMAT…Kalau anda nk simpan stok terus utk 4 bulan…pun sgt2 BIJAK..sbb..1 kotak utk 1 bulan…so…masa nielah kita jadi pembeli yg BIJAK..

Pm saya Cgu Kintan Salleh atau sms/WA +60197110669 utk SET PROMOSI ( Beli 4 free 1) anda..untuk 10 SET PROMOSI SAYA OFFER HARGA AHLI..!!..kemudian SET PROMOSI..NAIK..kpd harga biasa!.

Siapa cepat dia dapat…share ramai2…UNTUNG RAMAI2…!!.pm saya.

image

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

>> KETERUJAAN SAYA DENGAN COZUMA CC CREAM <<

image

image

Perempuan mana laa yang tak nak kelihatan cantik bila keluar rumah kann…apa lagi kalau perempuan yang memang bekerja di pejabat2 dan juga syarikat2 besar..semuanya memerlukan penampilan yg menarik..cantik dan segar..

Tak lupa juga utk cikgu2 nie..bukan terlampau bermake up..nnti jadi gangguan emosi pada pelajar..tetapi cukup sekadar sedap mata memandang..dan sopan..sebab ada etika yg perlu dijaga..penampilan! Simple but Nice..!!

Saya suka nak cadangkan kpd kawan2..CC Cream Cozuma nie..lembut dan mudah..CEPAT dipakai..kalau tak percaya ..cuba lihat adik hebat saya nie..5 min dan dalam kereta jer pun..dah siap..cantik kannn???..natural beauty lagi…sebab tu saya nak share..simple jer …ditambah lagi dengan lipstick halal COZUMA..tambah menawan.

Adakah anda..rakan2 serta sahabt2 guru ,sahabat2 FB yang :

♡Tidak suka bermakeup tapi nak nmpak berseri dan cantik?
♡Nak make up tapi tak sempat?
♡Nak makeup yang nmpk natural?
♡Nak yang halal dan solat friendly?
♡Nak make up yang mudah dan cepat?

Pasti CC CREAM DAN LIPSTIK COZUMA boleh membantu anda..sebab :

☆☆☆LIPSTIK COZUMA☆☆☆

bahan-bahannya.. ada
-minyak ikan
-kolagen
-papaya
-minyak biji bunga matahari
-tinggi vitamin C dan E..

☆☆sangat bagus utk melembut, melembab, memerah secara semulajadi dan memelihara bibir… Yg paling best….tahan lama…tak yah nak touch up selalu…(kecuali laa lepas makan2 kann)..hihi

☆☆☆☆CC CREAM COZUMA☆☆☆☆☆

Antara Fungsi & Keberkesanan COZUMA CC CREAM ni :-

* perlindungan uv yang optima(SPF30++)
*wajah berseri
* anti-radang & anti-oksidan
*pelembapan & penghidratan yg berpanjangan
*kulit cerah bersinar
*kulit wajah lebih halus
*mengurangkan kedutan & garis halus
*kawalan kulit berminyak
*bedak solekan & pembetulan kulit asas
*menyembunyikan cela , bertindak sebagai concealer , tutup cela kat muka sambil merawat kulit,

BEST Kannnnn…!!!!

SEKARANG NIE ADA PROMOSI JIMAT UTK COZUMA CC CREAM.

ANDA BELI 3 COZUMA CC CREAM..ANDA DAPAT FREE 1 COZUMA!!!!

sms /WA  +60197110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Selamat Tinggal Jerawat

>>MENGAPA BB PLUS COLLAGEN PILIHAN TERBAIK?

image

1~ Hanya 1 paket (5g) sehari
2~ Diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi.
3~ Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.
4~ Mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan.
5~ Juga mengandungi ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.

LAGI TESTIMONI PENGGUNA BBPLUS COLLAGEN :

Pn Noriza Jalaludin, kakitangan kerajaan>>
“Dan yang paling teruja apabila doktor menegur umur dan bertanya saya gunakan produk apa? Dia teka umur saya 30-an… alhamdulillah, saya mendapat penampilan dan kesihatan yang tidak ternilai harganya dalam usia yg mencapai 50-an ni”

Sekiranya anda inginkan BBplus… just buzz me.. or sms/WA  +60197110669

OFFER… OFFER… OFFER

Beli 4 kotak PERCUMA  1 kotak!!!!!!

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Kisah Bio Seleza Lagii..

image

Alhamdulillah.. dgn izin Allah jua.. semuanya menjadi mudah.. ramai yg dah mendapat manfaat Bio Seleza  nie.. rupanya.. ramai anak2  yg bermasalah dgn kitar haid mereka  kann….. syukur alhamdulillah… Datangnya Bio Seleza.. seperti tepat pada masanya..

Anda nak mencuba…??
sms /WA  +60197110669  ye..

nnti sy bantu!

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen