Terima Kasih Utusan Melayu.

Berakhirnya Utusan Melayu. 😭

Salah satu suratkhabar yg arwah abah suka baca.

Dulu2 balik je drp sek. Lepas makan semua, abah duduk kat kerusi kegemaran dia sambil membaca semua suratkhabar.

Lama abah baca. Cikgu lah katakan!

Tapi sekarang, zaman dah semakin maju dan pantas. Siapa yg lambat memang akan ketinggalan. Zaman org mula mengurangkan kos perbelanjaan dan kos pekerja.

Kalau semua boleh di ONLINE kan. Dengan ZERO COST MARKETING. Why Not!! Sedangkan kelajuan internet pun setiap hari semakin di perbaharui.

Terkini dah ada fibre Optic dan dah apa pelbagai pakej utk usahawan. Cuma ambik tahu atau tak sahaja.

Meeting pun dah tak perlu nak panggil lama2 berkumpul kat bilik operasi. Zaman skrg meeting hanya di hujung talian sahaja. OOpss bukan lagi dgn Skype ye.

Bukan jugak dlm bilik telegram atau mesenger or whatsapp..hehehe Not anymore dear. Tapi ada lagi teknologi yg terlalu advance dan terbaik.

Cuma kita nie kena ambil PEDULI. Jangan jdi katak bawah tempurung. Bisnes dah berubah arah. Facebook juga semakin bertukar allogaritma nya. Jangan lambat rebut peluang.

Jangan selesa konon dah ada gaji tetap setiap bulan. Seingat KK dulu, elaun boleh ditarik balik kalau keadaan mendesak. Hanya milik kita adalah gaji pokok. Siapa ckp SELESA ?

Yang tak de pekerjaan, jangan risau. Buat jer bisnes utk menampung kehidupan. Rezeki org berniaga, tak akan putus selagi kita berusaha.

Rezeki org makan gaji, ibarat kayu dan gergaji. Makin digergaji kayu tu, makin menipis dan hanya tinggal habuk2 kayu shj. Tak ada penambahan apa2. Pesanan bekas Bos KK di PKENJ satu masa dahulu, terpahat kuat di sanubari. Tqvm TUAN.

Kintan Salleh

Bicara hati melihat dunia

About kintansalleh

Seorang guru pencen dan kini seorang Usahawan Bisnes Online STG sepenuh masa.Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s