BENGKONG KEMPISKAN PERUT UTK IBU BERPANTANG

image

Khas utk Ibu2 yg tengah berpantang …pengalaman saya selepas melahirkan dulu…mestilah nk kembali SLIM..!! Hari2 tau timbang berat badan… pastu gelisah susah hati memikirkan bila lah aku nak kurus, bila lah bontot yg melebar dr timur ke barat ni nak mengecil, bila lah perut yg terburai layu ni nak masuk balik ke dalam. Hehe..mmg dramatic perasaan di waktu itu. Hehe..

image

Kalau nak cepat shape up perkara yg wajib kt buat adalah PAKAI BENGKUNG selepas bersalin! Mmg dh dipesan oleh mak nenek moyang kita utk pakai benda berbalut2 ni selepas beranak.. Tapi, zaman la ni, berapa ramai yg praktikkan pemakaian bengkung ni kan? Ha jgn tunduk kepala ok. Akak nampak sape tak pakai. Haaa..asal tak pakai? Sure alasan dia cam ni:-

1) payah la nak pakai. Berbelit-belit!
2) tak ada org nak tolong ikatkan bengkung sy.
3) panas la pantang2 ni nak pakai bengkung.
4) susah la nk gerak bila pakai bengkung.
5) nak breastfeed tak selesa la pakai bengkung.
6)malas nak pakai kak.

Andddd the alasan goes on. Hehe.. Akak phm, sbb itu pun antara alasan akak. (Tapi akak tetap pakai ok! Hehe..)

Kalau korang nak kembalikan kulit, size n bentuk perut seperti sedia kala, memang kena disiplin pakai bengkung. Zaman sekarang ni byk pilihan, nak yg murah? Yg mahal? Ha semua bergantung pada si pemakai.

Tapikan alang-alang membeli, apa kata kt beli sesuatu yg sgt bermanfaat pada kesihatan badan kita, berkualiti, tahan lama serta mudah untuk di pakai. Ha itu lah yg ada pada Premium Beautiful! ..apa yg special sgt dgn PB nie…???…meh laa baca…info FREE jer punnn….

♡Ada FIR untuk melancarkan lagi pengaliran darah, mempercepatkan proses pengecutan rahim dan membuang selulit serta membakar lelemak di kawasan perut. Ha tak mau ke? Hehe..

♡7 batang keluli yg ada pada waist nipper yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.

♡Fabrik akwatek n akwadyne yg mmg selesa di pakai. Ha kalau environment kita panas, fabrik ni akan membantu utk menyejukkan badan kita dan kalau environment kita sejuk, fabrik ni akan membantu memanaskan badan kita so kita akan sentiasa selesa bila memakai. Ha so takde alasan dah tak pakai bengkung lepas ni ye. Hehe..

♡Reka bentuk ergonomi yang unik dan dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik. Ha tu yg terus dpt nampak immediate effect nya. Pakai je terus cepat2 dia alihkan lemak2 ke bahagian yg sepatutnya. Mmg insya Allah bontot yg melebar boleh di kecilkan, perut yg menggelebeh boleh dikempiskan. Yg penting konsisten utk pakai 8 jam setiap hari.

♡Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang. Ha PB ni mmg flexible 360° degree. So yg nak pakai tu mmg mudah sgt nk memakainya. Boleh pakai sendiri. Takyah nak tunggu makcik bidan kampung sebelah dtg utk tolong pakaikan. Hehe..
Next….PB ada 3 set cangkuk membolehkan korang membuat penyelarasan yang sesuai. So one pair that can fit all sizes. Bila badan dah mengecil kita laraskan kepada cangkuk yg kedua da ketiga. Haa kan ke jimat. Tayah nak beli smpi 3-4 size corset yg berbeza.

♡Lifetime warranty utk servis!!!Ni paling best kan. Sbb kalau terkoyak ke, cangkuk putus ke, getah longgar ke, boleh hantar repair.Dan repair ni lifetime warranty. Kereta pun plg lame warranty smpi 5 tahun je. Nie lifetime!!! Kan ke untung!

Sebenarnya, masa lepas melahirkan adalah masa yg paling sesuai utk kembali slim n cantik luar dan dalam. Perempuan mmg kena jaga badan bukan hanya utk kecantikan tapi utk kesihatan. Kita mmg dianugerahkan dgn tugas2 khas utk menjaga family, jadi jangan lah kita berkira-kira utk kesihatan diri sendiri, bak kata orang-orang tua, badan nak pakai lama. Ha gitu bunyi nya. Hehe..so jaga lah badan sebelum terlewat. Beli lah corset yg betul2 bagus bkn sebab apa, rugi sangat2 kalau korang beli corset, lepas tu tak pakai sebab tak selesa. Biar beli mahal sikit n boleh pakai hari2. Nak cuci pun mudah.

Apa kata hadiahkan pada diri sesuatu yg manfaat utk badan sendiri. Kesian kat badan kt yg non-stop kerja utk kita.

image

image

Salam sayang!
Cgu Kintan 0197110669

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s