IMPIAN untuk Kurus..

Assalamualaikum..kembali disini..sya mulakan dgn kidah impian … imoian setiap wanita…apa lagi kalau bukan utk KURUS…kannn…??
Sebenarnya utk kelihatan kurus apatah lagi sihat & cantik memang takde cara lain paling selamat kecuali dengan SENAMAN & DIET..
Tak perlu tanya org lain…sedangkan saya dan kawan2 yg pakai Premium Beautiful ni pun tetap wajib amalkan cara hidup yg sihat ..cuma bezanya…bila ada PB nie…dah kurang 1 kerja berat laa..pakai jer..konfirm shape dah ada..

Ok…mcm nie..cthnya..katakan anda pilih utk makan pil utk slim, mungkin berhasil dan bagus tapi agak2 berapa lama ye kena consume pil tu? Maksud saya berapa lama nak makan? Lepas tu
..kalau kita stop apa akan jadi? Berapa pulak cost kena tanggung?

Badan ni semua nye sebab pemakanan, tapi sejauh mana kita mampu CONTROL CARA MAKAN KITA? oh myyyy memang tak tercontrol sebab Makan kan SEDAP… Apalagi sekarang nie MUSIM HARI RAYA.!!!
TAK LEH TAHAN dengan makanan2 yg SEDAPPP tuuuu…

Sebab itulah kami pilih ” Premium Beautiful “….slim sambil makan2..!!

image

image

Pakej PBe…dgn REBET berakhir JULAI ini..WA 0197110669 utk rebet PB anda.

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

BIO SELEZA…LAGI..!!

KENAPA BIO SELEZA :
♡Melegakan masalah senggugut
♡Masalah keputihan
♡Ketidakselesaan semasa haid
♡Selaraskan hormon wanita
♡Menghalang pembiakan ♡bakteria dalam rahim
♡Menguatkan imun

●DEMO BIO SELEZA●

°Kanan sekali merupakan pad Bio Seleza.
°Dan perhatikan pada Bio Seleza tetap kelihatan kering walau telah dicurahkan dengan sejumlah air.

image

image

perlukan BIO SELEZA…???
pm saya atau WA 019-7110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

KAMI TIADA KEDAI…!!!

image

SIDANG MEDIA JUN 2015

Subhanallah.Alhamdulillah.Allahuakbar.

Terima kasih ya Allah. Syukur kami atas keizinanMu.

Kami warga #OnlinePreneur sgt gembira apabila Mei lepas meninggalkan kami dgn ENERGY hebat. Kejayaaan yg dicapai ini hasil kerjasama dan semangat berpasukan.

Walaupun kami bermula dgn RM50, menjadi ahli komuniti OnlinePreneur ini merupakan langkah terbaik menceburkan diri dalam bisnes dengan falsafah #TheMagicOfPartTime.

Dengan #projekSTG, bimbingan Mentor2 dan MARKETING STRATEGIES by CAT….

DENGAN INI DIUMUMKAN HASIL JUALAN MEI 2015 ADALAH…

Rm 1, 050, 000.00 (RM 1.05Juta)

Ini bukti…

“Kami tiada kedai tetapi jualan kami 7angka sebulan”

TAHNIAH!!!!!!!!!

Kejayaan ini bakal diteruskan dgn #projekVOGUEraya pada bulan ini dan kami membuka peluang ini seluas2nya bagi yg belum bersama kami.

Bisnes online yg kami jalankan berdasarkan ILMU MENTOR dan SISTEM yg terbukti berjaya. Insya Allah.

MARKETING ADALAH NYAWA PERNIAGAAN.

Dlm kesempatan ini, kami ingin menjelaskan bahawa dlm apa sahaja perniagaan, ‘nyawa’ perniagaan tersebut adalah MARKETING. Oleh yg demikian, bersama OnlinePreneur kami telah disediakan medium terbaik dlm MARKETING. Hanya di FB dan Instagram, konsep ONLINE MARKETING diberikan secara percuma. Tambahan, strategi yg digunapakai telah pun terbukti lebih 3tahun melahirkan ramai usahawan online berjaya. Tiada konsep dropship digunakan. Konsep BINA EMPAYAR bersama rakan kongsi adalah yg terbaik pada abad ini.

Harapan untuk melahirkan lebih ramai usahawan online berjaya diletakkan dan menjadi tanggungjawab komuniti OnlinePreneur untuk bersama2 menjadikan dunia bisnes sebagai platform kita memiliki ‘passive income’.

Terima kasih dan setinggi2 penghargaan buat semua yg mendoakan dan memberi sokongan kepada kami.
Moga kita terus ke hadapan dan berjaya bersama. Amin.

SEKIAN.TERIMA KASIH.

We are Online Preneur!!!!!!!!!

KAMI TIADA KEDAI TETAPI KAMI ADA JUALAN 7 ANGKA SEBULAN.

Izinkanlah ya Allah.
Terima kasih ya Allah.

#letsuccessmakesthenoise
#projekVOGUEraya
#projekSTG

Coach cikgu Kintan
0197110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

KOPI MINERAL…OH KOPI MINERAL!!

Sedap & Berkhasiat…

image

Satu-satunya KOPI yang penuh dengan KHASIAT UNTUK BADAN YANG SIHAT…

~ Info menarik KOPI MINERAL~

Mineral Coffee berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea.

Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya.

Mineral Coffee bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

****************
Antara Khasiat Mineral Coffee (garam buluh):

~Garam buluh sangat bagus utk kesihatan, customer2 Cina yang selalu duk perabihkan stok bagitau- mereka makan/minum garam buluh utk bagi panjang umur (kesihatan meningkat).

Kebanyakan dr kita mmg tak boleh nak minum terus garam buluh ni sb rasa dan baunya tak sedap… tapi.. bila garam buluh terdapat dalam kopi mineral.. rasanya wahh!! sedap betulll!! Rasa yang sgt special!!

~Garam buluh bersifat sangat beralkali..(remember : air zam zam di Mekah sangat tinggi alkali +-14 pH nya, Allah mengetahui apa yg terbaik utk hamba2nya) so ia akan neutralise asid berlebihan dalam badan kita (perut lapar/pedih sb asid) .

That’s why mereka yang minum di waktu pagi akan rasa kenyang je sehingga tengahari..so kadang tu boleh skip lunch atau makan dlm kuantiti sedikit.. then petang minum lagi sekali so dinner takyah ambil banyak…Pastu senang nak membuang, so perut lega!! Kepada yg minum kopi leh jadi kembung perut..dgn kopi mineral – tidak lagi…

~~~~~~~~~~~~~~
* Mari2 semua…
mari cuba minum KOPI MINERAL yang sedap lagi berkhasiat…
Satu-satunya kopi terbaik dari Garam Buluh…

* Agen Pengedar/Rakan Biz/Ahli Berdaftar amat dialu-alukan & diperlukan SEGERA…

image

coach cikgu kintan
Fb:kintan salleh(cgu kintan)
WA : 019 7110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

MUNGKIN ……INI ….REZEKI ANDA…!

PENCARIAN GENG TBO .!!

image

Apa tu..TBO..??

Mesti ramai yg ingat..mcm geng nak tgk wayang kann…??..iskk…bukan laa…ada ke rupa saya nie kaki wayang…lebih syok tgk wayang kat rumah..kan semua dh ada sekrg nie…tekan je suis..padam kan lampu…pasang LCD projector ..dah siap wayang kat rumah…senangg!!..

tapi..bukan geng tu yg saya nak cari…
GENG TBO nie…adalah geng2 yg sukaaa nak BUAT DUIT…Tapi secara santai dan paling bestnya secara PART TIME…sbb..saya nk kongsikan formula THE MAGIC OF PART TIME..dgn MODUL TBO..!!

Mudah je..semua kat hujung jari …santai2 dengan family atau kat mana pun anda berada..(janji ada line tenet laa)…haa…dah bole buat TBO dan buat DUIT.$$$$…

Boleh percaya ke..???
Ok..kalau anda tak percaya…anda cer tengok pic saya tu…tu laa org2 yg dah berjaya buat TBO..kak aini tu…sehari dpt RM3000..yg dapat RM500-1000 sebulan…alhamdulillah…memang ramai…isk2..kalau tak..tak kan laa sales sebulan mencecah 2 Juta…iyer tak…??..mcm CDM Norazlin tu…6 angka tauu sebulan…anda nak???

image

Ok…senang jer dgn TBO nie..kita buat keje…ikut Modul yg diberikan…tinggal nak COPY N
PASTE jer…haiii…mudahhh sgtttt…smpai kak aini pun bole lajuu kerass tu..psstt…semlm..en abg dia siap belikan lappy baru tau…hehe..best ke tak bestt tu..???

So…kalau anda berminat nk JOIN GENG TBO kami…dan KUASAI FORMULA THE MAGIC OF PART TIME……

PM SAYA @ Kintan Salleh (fb)
Atau WA +60197110669

Pasti sy akn cuba reply
laju2..sbb..geng TBO nie…cukupp ramai peminatnya…ramai yg nak merisik2…cuma..sapa cepat dia dulu laa…

Penyertaan sya LIMITKAN KPD 10 org shj …sbb saya nak bagi anda
BETUL2 KUASAI ..
FORMULA
THE MAGIC OF PART TIME
DGN GENG TBO..!!

Bertindak sekrg..!..Andakah 10 org itu..??..anda berani…??…

Posted in Uncategorized | Tagged , , , | Tinggalkan komen

>>>SANGGUPKAH PROLAPSED (TOMBONG) DI USIA TUA?>>>

I

image

Ramai telah sedia maklum dengan kehebatan Pil Herba Maharani yang bagus untuk memelihara dalaman dan luaran para wanita.
Sedikit perkongsian info yang buat saya semakin kagum dengan kehebatan Maharani….. Cerita ini dikongsikan oleh jiran nenek saya di kampung ketika kami menghantar repeat stocks kepada nenek & kawan-kawannya.

Testimony Dari Zanariah :

Rupanya jiran nenek ini mengalami masalah prolapsed ataupun lebih dikenali sebagai TOMBONG. Bagi yang tak tahu, prolapsed ialah keadaan di mana rahim wanita terkeluar dari faraj. Seram kan?!
Camne boleh jadi cenggitu? Nenek ni kata , selepas melahirkan anak, beliau tidak pernah dapat berpantang dengan sempurna kerana terus je kena buat kerja-kerja berat. Yela.. Orang dulu-dulu kan…kena menoreh getah, angkat benda berat, buat kerja rumah and so on….Lebih teruk lagi beliau pernah terjatuh di ladang getah ketika sedang mengangkat tong getah yang berat tu….!!

Akibatnya, Prolapsed bukan terus berlaku ketika itu. Tapi rupanya Prolapsed ni macam ‘time bomb’. Ia berlaku tetiba, bila beliau di usia emas…. Bukan prolapsed aje, siap buasir sekali! kesian sgt…
Setelah disyorkan oleh Ibu saya utk ikhtiarkan Pil Herba Maharani 1 bulan yang lalu, akhirnya beliau berkata, “Alhamdulillah…. Tombong dan buasir dah tiada langsung!” Tu yang repeat order sebab beliau tak sangka kesengsaraan yang ditanggung sekian lama rupanya sekejap je settle dgn penggunaan maharani tak sampai 1 kotak!

Hebat kan maharani ni…. Sebab tu la saya sangat yakin, MAHARANI adalah SET BERPANTANG TERBAIK untuk para wanita. Bayangkan betapa cantiknya rahim kita kalau dari awal kita jaga dengan mengamalkan Maharani.

Apa tunggu lagi?? Jom para wanita…anak dara mahupun isteri dan ibu,
Sayangi diri anda..
Dalaman sihat,
luaran pasti jelita,
Suami makin sayang
Keluarga makin bahagia..

SENGGUGUT KRITIKAL? KEPUTIHAN? IKHTIAR MENGANDUNG? USAHA UTK KURUS juga?

======================
INGIN MEMILIKI PRODUK PIL MAHARANI
======================

—> SMS / Whatsapp “MAHARANI” & send to 019-7110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

SECRET OF BEAUTY WITHOUT SURGERY – TRIAL PACK AVAILABLE!!

image

Lawanya Sis Ekin Anuar setelah setahun disiplin mengamalkan ‘Beauty Drink’ BBPlus ni…. ni yang rasa nak minum 2 sachet ni.. Opss jgn membazir..
.
1 sachet cukup untuk sehari tubuh menyerap kolagen
Lepas 3 hari dah dapat rasa perbezaan
Kulit muka moist, tumit kaki melembut..
Lepas 5 hari…hmm..mesti suami kata ‘dah lain’
Belum habis sekotak, anda dah rasa syok sendiri dengan halus dan lembutnya tumit kaki yg biasanya bergerigi tu
.
Lepas 3 kotak consume secara disiplin, dah boleh test kat mesin yang ada kat pusat2 kecantikan..
InsyaAllah keputusannya kulit anda sekurang2nya 5 tahun lebih muda dari usia anda…
.. semoga usaha kita ini akan mengikat kasih sayang suami…
.
Harga RM 180 sekotak (20sachet)
Harga Istimewa utk 5 orang customer pertama >> RM150 shj termasuk kos kurier
Nak share2 dengan kawan2..pun boleh sb now ada offer
.
Nak try dulu? ye bolehhh
Trial pack ~ 5 sachet
RM 49 (semenanjung) FREE POSTAGE
RM 55 (Sabah/Sarawak) FREE POSTAGE
.
Sharing lain2 :~
.
i) Sis Rafidah Moin ~ WOWWW !!!!! FYDA APA DAH JADI NI ???? Hihihi….saya pun terperanjat bila di tegur rakan lama begitu. Ingatkan “apa dah jadi” tu benda PELIK terjadi kat saya….. Saya TERJEBAK untuk menggunakan BB plus ini ketika saya mengandungkan anak ke-3, ketika itu saya mencari produk untuk mencegah “penyakit kuning baby” selepas lahir. ((ni selepas 4 bulan penggunaan).
.
TERPERANJAT dengan hasilnya….bukan setakat kulit saya semakin GEBUSSSS DAN MULUSSSSSS SGT5x……tapi anak saya yg dilahirkan pun tidak mengalami kuning yg tinggi seperti mana abang dan kakaknya yg sampai di tahan di wad kanak2….Alhamdulillah….TERIMA KASIH ALLAH. Alhamdulillah….sehingga kini saya adalah masih pengguna TEGAR dan PEMINAT SETIA BB Plus…..
.
ii) Sis Lili Juliana Mohamed ~ Baru2 ni gi buat deep skin test. Beauty consultan tu inform me that my skin looks like sy ni umur 24 tahun! Wahhhh sukerrrnyerrr!!!
Bila dah masuk 3 series ni mmg sgt concern dgn skin problem especially wrinkles & pigmentation. Faktor sekeliling spt habuk, asap kenderaan, cuaca panas, & juga pemakanan mmg sgt2 mempengaruhi.
Tp bler dah dpt result, syukur sgt & now hanya perlu maintain jerrr..
~tak perlu buat laser kerrr,
~tak perlu cucuk vitamin kerrr or
~tak perlu pki cream bagai
~tak perlu make up tebal or foundation
.
iii) Sis Susie Ramli :~ Segan sebenarnya…tapi disebabkan keinginan utk sharing dgn rakan2 akan kebaikan yg telah saya dapati hasil pengambilan BB PLUS sejak 8 bulan yg lalu.. Alhamdulillah.. wajah saya lebih senang di’urus’ sebab saya ni memang x suka make-up , tumit kaki semakin halus (dulu teruk giler hehe) , dan paling penting badan dah x seletih dulu lagi ( maklumla dah nak masuk 4 series ni huhu) ..Yang paling best bila dapat pujian dari En Suami katanya macam anak dara..kekeke.. Tq BB PLUS .. Tq ya Allah kerana menemukan ku dgn BB Plus ni.
.
Nak info lanjut…boleh pm ya…
Nak jadi protege yang akhirnya sy akan coach jadi Cikgu biz online… pun boleh..

sms /whatsapp 0197110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

>> TREND BEKERJA DI RUMAH <<

image

Sekarang sudah menjadi trend, ramai orang yang berpendidikan tinggi kembali bekerja di rumah dan mewujudkan pendapatan dari rumah.
Namun begitu tidak kurang juga mereka yang tidak belajar tinggi yang turut mampu menjana pendapatan dari rumah. Anda hanya perlukan satu bilik khas untuk membuka kelas online. Modalnya hanyalah meja, kerusi , laptop dan langganan internet…atau kalau tak de bilik khas pun tak apa..!

Oleh itu kami membuka peluang dan ingin membantu anda semua membina perniagaan :-

[ DROPSHIP agent OPEN. Bagaimana ia boleh membantu
anda memulakan perniagaan …??? ]
.
Ringkasnya,
Dropship penjual tidak perlu simpan stok. Bila adanya tempahan produk atau pembelian dari pelanggan, dari proses pembungkusan hinggalah penghantaran akan dilakukan oleh pihak kami. Hanya pasarkan/promosi produk terpilih kami.
.
.
+ Anda terima bayaran drpd pelanggan, dan byr kepada pihak kami dengan harga agen+kos pos dan untung anda simpan.
+ Pihak kami akan hantar kepada pelanggan.
+ Memang mudah,tambah mudah untuk yg ada FB just share..
+ Semua pakai media sosial shj.
Anda ada Facebook , instagram , wechat, Line, Blog, Fan Page dll ?
Jika YA , selangkah kejayaan telah menjadi milik anda .

BEST ke BEST ? tapi ada lagi yang lagi best,kenapa buat dropship dengan kami ?
.
.
.
+ untuk yang pantas bertindak anda akan :
+ dimasukkan ke dalam group khas , info produk dan semua akan kami share di situ ( just copy & paste )
+ free online coaching (offline jika perlu)
+ FREE E-BOOK yang berkaitan dengan bisnes ( ini bernilai ratusan RM di pasaran, tapi FREE utk yg pantas malam ni )
+ FREE- Gift ( terhad )
tawaran terhad & akan tutup bila-bila masa .
fast action fast result.

image

Sms/whatsapp saya di talian

0197110669
Cgu Kintan Salleh

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Sabun Marine lagi..

Testimoni Sebenar : Marine Essence.

image

Kesiannnnyaa….
Baru teringat…dulu saya pernah kene kulit tangan ala ala mcm nie…doktor kata saya sensitif kat sabun…tak kira laa sabun cuci baju atau sabun cuci pinggan…memang mengelupas2…pastu pedihhh..!!
Huhuhuhu …(menangess!!)

Tapi…ada hikmahnya tau…hehehe…nak tahu apa?..
Bila tangan sy kene mcm nie…apa lagi…dpt laa saya lari drp kene cuci pinggan..!!..hahaha…mr.suami dh tak bagi saya cuci pinggan …tuu…dulu laaa…masa sweet sweet lagi…masa tangan sensitif…TAPI….

Saya pun tak tahu…sejak bila sakit tu hilang…!!..mungkin sbb ..saya tak dibenarkan main2 dgn sabun kot….!!!..ye laa…kan sabun tu…kadang kala…asidnya kuat…mengakis kann??..tu yg kulit saya kalah…hehe..

Bila tgk testimoni nie…kesian adik nie…mujur ada alternatif ..dgn sabun marine…sabun yg natural..dan tidak mengakis…dah laa wangii…selamat lagi…sbb saya guna bukan je utk tangan…malah 1 badan…muka pun saya guna sabun nie…hehe…nie pun nak packing utk customer yg dah masuk order….besttt giless uols..!!hihi..

Agak2nya…kalau dulu2 tu..my hubby tahu tentang wujudnya ‪#‎sabunmarine‬ essense aka ‪#‎sabunhijau‬ nie…uols rasa…dia beli tak utk saya????…
Ermmm ….

Cgu Kintan Salleh
019 7110669

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen

Doa Dimudahkan Segala Urusan.

image

Pada kesempatan hari penuh berkat ini, ana ingin berkongsi dengan anda semua, sebuah doa yang amat bermanfaat sebelum memulakan sesuatu pekerjaan, semoga doa ini dapat memudah dan mempercepatkan segala urusan.

Doa ini adalah doa yang sahih daripada Rasulullah ﷺyang mengandungi permohonan berbagai kemudahan dalam segala urusan. Semoga ianya bermanfaat.

Dari Anas bin Malik, beliau berkata bahawa Rasulullah ﷺbersabda;
“Allahumma laa sahla illa maa ja’altahu sahlaa, wa anta taj’alul hazna idza syi’ta sahlaa.”(Ya Allah! Tiada kesenangan kecuali yang Dikau permudahkan; Dan Dikaulah menjadikan kesedihan (kesukaran), jika Dikau mengkehendakinya pasti akan menjadi mudah.)”

Hadis ini diriwayatkan oleh Ibnu Hibban dalam sahihnya (3/255). Diriwayatkan juga oleh Ibnu Abi ‘Umar, Ibnus Sunni dalam ‘Amal Yaum wal Lailah’. (Jaami’ul Ahadits, 6/257, Asy Syamilah).

Sanad hadis ini sahih sebagaimana dikatakan oleh Syaikh Syu’aib Al Arnauth dalam tahqiqnya terhadap Sahih Ibnu Hibban.
.
.
Khasiat Doa

Penjelasan daripada faedah doa di atas adalah:

Setiap sesuatu kesenangan dan kemudahan itu pastinya hanya datang dari Allah سبحانه وتعالى. Sekalipun sesuatu yang sukar, boleh menjadi mudah jika Allah سبحانه وتعالى mengkehendakinya.

Hati antum hendaklah sentiasa bergantung kepada Allah سبحانه وتعالى, bukan bergantung pada diri sendiri yang lemah. Jika hati terlalu terlalu yakin atau mempercayai diri sendiri sahaja sehingga melupakan Allah سبحانه وتعالى, maka semestinya apa saja yang dilakukan atau sesuatu urusan tersebut akan menjadi semakin sukar. Ingatlah bahawa sesiapa yang sentiasa bertawakkal pada Allah سبحانه وتعالى, maka Allah سبحانه وتعالىakan memudahkan setiap urusannya.

Manusia mempunyai kehendak. Tetapi kehendak tersebut hanya boleh direalisasikan dengan baik dan sempurna, jika Allah menghendakinya. Oleh kerana itu, hati seharusnya bersandar pada Yang Maha Khaliq iaitu Allah سبحانه وتعالى.

Perlunya beriman kepada takdir Ilahi dengan baik dan redha supaya tidak menjadikan seseorang semakin dukacita di atas segala musibah atau kesukaran yang menimpanya.

Takdir di satu bahagian kelihatan agak menyakitkan. Namun Yakinlah! Jika kita melihat dari sebelah yang lain pula, pasti ada yang terbaik dan hikmah tersembunyi yang terdapat di sebalik semua yang terjadi itu.

Semoga doa ringkas ini bermanfaat dan dapat diamalkan ketika antum semua berada dalam keadaan sukar dan ketika mengharapkan pertolongan, kesenangan dan kemudahan dari Allah سبحانه وتعالى.

Segala puji bagi Allah سبحانه وتعالى yang dengan nikmat-Nya setiap kebaikan menjadi lengkap dan sempurna.
.
.
والله أعلم بالصواب
Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

Credit to : sahabat blogger.Izinkan saya berkongsi…tqvm

Cgu kintan salleh

Posted in Uncategorized | Tagged | Tinggalkan komen