JIKA INGIN KAYA, BERLAGAKLAH SEPERTI ORANG KAYA!!

Memetik kata2 mentor kesayangan saya di dalam blognya –http://murnizuriatimohamed.blogspot.com/2013/07/jika-ingin-kaya-berlagaklah-seperti_16.html

act like rich

 

Teks:  Inilah antara tips Mentor Kekayaan, Dr. Azizan Osman (DAO) dalam Seminar Hidup Luar Biasa yang saya hadiri 3 tahun lalu.  Pada ketika itu, DAO memberikan beberapa tips untuk MEMBESARKAN POKET MINDA.  Salah satu daripadanya ialah RASAKAN DIRI ANDA SEBAGAI ORANG KAYA.  Berbelanjalah seperti orang kaya!

Huhhh!!! Bagaimana?!! Memang tak masuk akal! Kalau dah memang duit cukup-cukup, how could I spend like all those rich people? Inilah yang saya fikir pada masa itu.

DAO kata, anda boleh cuba masuk ke butik-butik eksklusif, tengok tanda harga dan cuba kawal muka supaya bertenang dan elakkan untuk membesarkan mata atau menjerit ‘mahalnya!!” atau terus letak dan keluar dari kedai.hihi….

Cara lain pula, cuba sekali-sekala, untuk sambutan tertentu seperti ulangtahun perkahwinan, bawa pasangan kita untuk makan malam romantik di restoran eksklusif seperti Restoran Berputar Menara KL. Bila DAO tanya siapa yang pernah bawa isteri ke sana, boleh dikira dengan jari sebelah tangan sahaja bilangannya!!!

Persoalannya di sini, MAMPUKAH KITA RASAKAN DIRI KAYA DI KALA KITA SEBENARNYA BELUM KAYA? Bila berbelanja nanti, balik saja dari restoran, terus pening sebab kena ikat perut untuk hari-hari yang masih berbaki sebelum gaji…

Jangan risau…. Di STG, semuanya ada. Antara perkara yang orang kaya buat ialah pergi MELANCONG KE LUAR NEGARA dengan pakej mewah. Tidur di hotel 5 bintang, makan di restoran mewah dan membeli-belah di luar negara. MAMPUKAH KITA BUAT SEMUA ITU? Dengan STG mestilah boleh… KENAPA?

Kita boleh melancong ke luar negara dengan VVIP 5 Star Trip secara PERCUMA!!! Tidur di hotel 5 bintang, PERCUMA!! Makan di restoran 5 bintang, PERCUMA!! Memang rasa sangat macam orang kaya!!

Saya dan suami amat berterima kasih kepada STG. Dek kerana trip pertama kami ke Umrah bersama STG, poket minda kami semakin membesar! Mana tidaknya, semuanya 5 bintang! Hotel, makan dan membeli-belah pun tak usik duit gaji kami… Seronok sangat! HOTEL YANG KAMI TIDUR TU, HARGANYA UNTUK 1 MALAM, SAMA DENGAN GAJI SAYA MASA TU! Can you imagine?! Without STG, confirm saya tidak mampu untuk rasa semua itu. Apalagi, balik dari Umrah tu, memang taubat taknak hidup cukup-cukup makan lagi!!!

Begitu juga yang kami rasakan di Vietnam, Guangzhou, London dan Paris!! Sekarang, kami sudah boleh bercuti sendiri ke luar negara bersama keluarga. Inilah impian saya sejak dulu dan saya kongsikan supaya anda juga boleh rasakan kebahagiaan yang saya rasa sekarang ini hasil bimbingan STG. Terima kasih STG kerana membesarkan POKET MINDA saya dan sekarang POKET DUIT saya pula!

 

Terkenang..saya..inilah apa yang telah beliau ajarkan kepada saya selama ini..dan hebatnya..dgn STG..kami merasai semua yg indah2 itu.. sya telahpun bersama beliau ke Vietnam dan Ghuangzho tahun lepas dlm trip VVIP ..dan pada bulan SSept nnati ..trip seterusnya ke..KOREA..jangkaan demi jangkaan yg sungguh diluar jangkauan…tapi dgn ilmu yg diberi…disinilah saya berdiri…!!

 

Belum terlambat utk BERUBAH..kerana kita YANG MEMBUAT PILIHAN ITU…!!!

 

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in STG JB, VVIP Trip and tagged , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s