Jangan MAIN-MAIN dgn MAHARANI..!!

image

INFO: Rahim jatuh:

* Dikenali sebagai ‘prolapse’. Berasal daripada perkataan Latin, procidere yang bermaksud terjatuh atau terkeluar. Ia adalah masalah yang kerap dialami wanita terutama mereka yang pernah melahirkan anak.

* Ia boleh mengganggu hidup wanita terutama pada ambang menopaus. Kebanyakan tidak mempunyai gejala dan sukar dikesan terutama pada wanita yang mempunyai ramai anak.

* Dianggarkan hanya 10 hingga 20 peratus wanita yang mengalami prolapse mempunyai gejala. Umur juga mempengaruhinya dan lebih separuh kes berlaku pada wanita berusia melebihi 60 tahun.

KLASIFIKASI:

* Diklasifikasikan kepada 3 peringkat yakni bergantung kepada kedudukan rahim:

– Tahap 1 (1° UV prolapse) : apabila rahim turun dari kedudukan asal tetapi masih berada di dalam lubang faraj

– Tahap 2 (2° UV prolapse) :apabila sebahagian rahim keluar dari lubang faraj

– Tahap 3 (3° UV prolapse) :apabila seluruh rahim berada di luar faraj

FAKTOR:

* Kelemahan otot dan ligamen pelvik.

* Ini boleh berlaku akibat trauma/ kecederaan atau kekurangan keanjalan pada otot dan ligamen berkenaan.

* Kecederaan boleh berlaku pada mereka melahirkan anak besar atau melahirkan bayi secara instrumental (forceps/vacuum).

* Wanita memiliki berat badan yang berlebihan.

* Kelemahan otot juga berlaku pada individu mengalami sindrom Marfan atau Ehlan Danlos.

* Masalah batuk atau sembelit kronik, ketumbuhan besar dalam abdomen serta sering melakukan kerja berat atau mengangkat benda berat antara faktor risiko rahim jatuh. Mengangkat benda berat menyebabkan tekanan tinggi dalam abdomen menyebabkan masalah itu berlaku.

TESTIMONI MAHARANI DAN TOMBONG:

spt diceritakan oleh CDM Murni Zuriati ..tq syg .love U..!!
image

SANGGUPKAH PROLAPSED (TOMBONG) DI USIA TUA?

Sedikit perkongsian info yang buat saya semakin kagum dengan kehebatan Maharani….. Cerita ini dikongsikan oleh mak saya minggu lepas ketika beliau melawat nenek saya di kampung.

Nenek saya and the gang telahpun membeli beberapa produk dari adik saya, SM Siti Nurul Bahiyah sebelum ini. So, semasa mak saya balik ke kampung tempoh hari, masing2 nak repeat order sambil share kisah masing2…. Antara citer yang paling menarik perhatian saya ialah tentang seorang nenek ni yang rupanya mengalami masalah prolapsed ataupun lebih dikenali sebagai tombong. Bagi yang tak tahu, prolapsed ialah keadaan dimana rahim wanita terkeluar dari faraj. Seram kan?!

Camne boleh jadi cenggitu? Nenek ni kata , selepas melahirkan anak, beliau tidak pernah dapat berpantang dengan sempurna kerana terus je kena buat kerja2 berat. Yela.. Orang dolu2 kan…kena menorah getah, angkat benda berat, buat kerja rumah and so on….Lebih teruk lagi beliau pernah terjatuh di ladang getah ketika sedang mengangkat tong getah yang berat tu….

Akibatnya, prolapsed bukan terus berlaku ketika itu. Tapi rupanya prolapsed ni macam ‘time bomb’. Dia berlaku tetiba, bila beliau di usia emas…. Bukan prolapsed aje, siap buasir sekali! cian kan…

Setelah menggunakan maharani sekotak, beliau kata, “Alhamdulillah…. Tombong dan buasir dah xde langsung!” Tu yang repeat order sebab beliau tak sangka kesengsaraan yang ditanggung sekian lama rupanya sekejap je settle dgn penggunaan maharani..

Hebat kan maharani ni…. Sebab tu la saya sangat yakin, V3SR adalah SET BERPANTANG TERBAIK untuk para wanita. Bayangkan betapa cantiknya rahim kita kalau dari awal kita jaga dengan mengamalkan Maharani. Lebih baik lagi dengan V3SR…. Ibu adalah asset paling berharga dalam sesebuah keluarga…. Oleh itu, jom para ibu, kita jaga diri kita supaya kita dapat menjaga orang2 kesayangan kita yang lain…

■□■□ HANYA RM 88 SHJ sekotak..■□■□

sms/whatsapp saya di 0197110669 utk MAHARANI..!

image

image

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s