Kasih IBU dan BVSM

KASIHNYA IBU MEMBAWA KE SYURGA…

Seorang ibu mmg snggup mngorbankan apa saja demi anaknya…snggupkah seorang anak berkorban utk ibu? sy kongsikan kisah ini…mungkin dpt membantu sesiapa sahaja yg memerlukan..

image

Ikuti kisah tentang anak seorang sahabat kepada Siti Fathimah yg hilang upaya utk berjalan..tq siti

Anak kak Su, berumur 10 tahun….2 bln yg lepas dia hilang upaya utk jalan….Masa kak Su sms saya kali pertama 7/4/2013, dah sebulan anak dia xboleh jalan…Sembang punya sembang, kak Su ni nurse…Kerja kat hospital tempat adik saya kerja…So senang jugakla saya nak dapat info tentang penyakit anak kak Su ni….Anak kak Su menghidap GBS – Gullaine Barre Syndrome….
Penyakit autoimmune – iaitu penghasilan antibodi terhadap sel sendiri….Selalu terjadi pada saraf motor & autonomik lepas jangkitan kuman…Selalunya mmg dia akan serang dari kaki dan naik ke atas…Kalau dia serang saraf pernafasan, boleh sebabkan nafas terhenti (mati)…(Boleh google jugak utk info lanjut)

Alhamdulillah 23/4 kak Su dah terima BVSM yg saya poskan…Saya consult kak Su pun melalui sms je…Bajet nak jumpa masa balik KL baru ni….Tp xsempat…anak kak Su lak masuk wad masa tu…So ada la dalam 3 hari dia miss guna BVSM ni….Hari2 lain dia mmg bagi anak dia pakai….

Pagi2 Sabtu baru ni, 11/5 adik saya, Sarah call…Tu pun sbb nak cite mende lain…Tibe teringat nak tnya pasal anak kak Su…Dia kata anak kak Su dah boleh jalan semula!Alhamdulillah…mmg terkejut…Kurang 2 minggu ikhtiar dengan BVSM….Tp syukur sgt2…tiada had batasan kuasa Allah!Sarah cakap, biasanya memang amik masa gak nak pulih cam biasa…Dan ada sesetgh org yg kesan penyakit tu akan ada jugak lagi sket2 walaupun dia dah sihat….

In shaa Allah balik KL utk pantang nanti saya nak jumpa kak Su ngan anak dia….Nak ikhtiarkan skali sapu ngan Bio Ever…Mudah2an anak kak Su terus sembuh je kan…aamiiinn….Tq Allah….

Begitulah kisahnya….bg yg mnghadapi apa2 mslh kesihatan..boleh ikhtiar dgn bvsm ni..rezeki boleh dicari,tp kesihatan perlu diutamakan utk mncari lebih bnyk rezeki…semoga dipermudahkanNya…

Sms / whatsapp sy 0197110669 utk BVSM

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s