Happy with my new life..after a year..!

image

Inilah 2 org penting dlm hidupku..yg seorang tu..mestinya lah en suami tersayang…dan yg sorang tu yg sukaaaa sangat pakai baju superman adalah mentorku…

Hah…tak percaya..????
Itulah CDM Hafiz Rithduan yg baru je dinobatkan di pentas mewah Hai O baru2 nie..bila diingatkan kembali…bagaimana sy bermula dgn bisnes nie…hahahah..memang lucu yg amat..adoiii…sungguh benar..jangan benci org terlalu sgt..nnti buruk padahnya…hah..!!! Ambikkk ….padan muka …
Tapi …syukurrr…aturan Allah itu adalah yg terbaik..alhamdulillah..

Perlu ke sy cerita…????
Pasti ramai yg akan turut sama ketawakan sy lepas nie…hahahahah…tapi itulah kenyataan…!!! So sweetttt…

Suami sy dan CDM apit telah lama berkenalan…3 tahun yg lepas..dan semasa mula perkenalan mereka..CDM sedang ligat mempromosikan bio aura..sampai satu hari suami sy bawak balik bioaura…katanya utk tester. ..huhu!!

Sy nie entah kenapa. .nampak je bioaura tu..terus nak melenting..marah laaa…siap sy suruh sang suami bukak balik bioaura tu dan pulangkan semula pd tuannya (cgu apit laa)…rasa gerammmm dan menyampahhh bebenor..tak tau kenapa…huhuhu… (ampunnn)…
Jadi en suami tersayang pun pulangkan…then mrk dah tak berhubung lagi…. (sukaa hatiku..)

Igtkan dah habis kisah tu…rupa2nya takkk…sms selalu masuk dlm tel.en suami…hati sy rasa mcm tak besttt je…so mulalah jd busy body…nak tau siapa yg sukaaa sms suami sy tu…so skodenglah kat hp suami…
Sekali en suami terus bg tau…ala…cgu apit bioaura yg sms..ajak gi dengar talk tentang minda..!!

Huh…dia lagi…!!!! Bila dengar je nama cgu apit…geram lagi….sy kata delete je…so en suami pun agaknya mls nak dengar sy bebel…ikut je…delete..!!! (Jahat gila kan sy nie dulu…wahahahaha)…

Aturan Allah..may be balasan kot…
November 2011..sy sgt2 teringin utk membeli Premium Beautiful Corset..puas dah rikki kedai dan org2 yg menjual…namun hati mcm tak setuju…tetiba..mulut sy ni gatal sgt tyn kat en suami…ada tak kwn2 dia yg join haibo dn jual PB..?
Dia jawab…ada..cgu apit laa…
So…sy kata..ok..cuba abg try tanya…ada tak..? Sy bagi tempoh sehari utk dia tanya.
Terus je en suami call (oooo….dulu2 tu tak delete laa no hp cgu apit rupa2nya…)
Then dia jwb…mama..cgu apit kata..ada..tp kena deal ngan isterinya laa sebab nk kena ukur…so sy pun kata…ok lah…nnti kita wat appoitment..

Kenangan…
Indahhh sekali…hanya dgn sebab PB..sy diketemukan dgn org yg 3 tahun dulu rasa benci sgt…padahal..sms je pun…susah nak ckp kenapa…hanya Allah yg tahu jawapannya..
Kesimpulannya..pertemuan kami pd malam itu memulakan perjalanan baru sy bersma suami dn mereka2 ini..sy jatuh cinta dgn MMR…jatuh kasih dgn STG…dan jatuh sayangggh dgn Mentor. Ilmu dan sistem yg diberikan…
Setahun berlalu…

Terlalu byk yg saya pelajari..terima kasih kpd CDM Hafiz Rithduan dan Isteri Murni Zuriati yg bykkk membantu dan membimbing…dan terima kasih kepada CDM Norazlin Nordin dan mentor Ariffin Shah..yg banyak menabur budi…

Dalam tempoh Setahun ini…drp tak tahu kpd tahu…drp tak suka kpd suka…drp benci kpd syg….

Sesungguhnya aturan Allah itu benar…dan bila tiba masanya…pasti semua impian akan jadi kenyataan…terima kasih Allah atas segala2nya…amin.

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Bioever, Mentor, MMR, Premium Beautiful, STG JB, Testimoni Terbaik and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s