Kenyataan bukan Khayalan..

Terima kasih tak terhingga kepada CDM Tersayang..CDM Norazlin Nordin atas perkongisan bual bicara beliau dgn teman nya ini..Sudikan lah baca dan tafsirkan sendiri..

Last 3 days, one of my long time no see friend in UTM pm my inbox.. He is a senior engineer then…

Mr X : Congratulation Lin, i’ve heard that you’re a very successfull businesswoman now..

Me : Sape le yg bitau you tu?? Tqvm bro..that’s a compliment i think- I should write in my diary…;).. Well, tqvm Allah…alhamdulillah ..hmm.. but so far my biz jauh lariiii dr engineering..even i daresay that i’ve forgot most of the engineering terms already…:):)..

Mr X : Oh Ok! Then, what kind of biz you’re in?

Me : Biasalah…apa pun ada… ada kebun kelapa sawit, ada 2 rumah sewa, ada sewa dewan utk seminar, ada jual beli emas, ada stokis, ada saham, ada buat training di sekolah2 dan jabatan2 on rahsia kecemerlangan melalui kuasa minda, ada invest sana sini kat projek kwn2 dan buat networking.. But 70% of my total income is from the networking.

Mr X : Networking?? Eh, you buat MLM ker?

Me : oh! Yes I’am.. And I’m very proud of what I’m doing now.. because I tak buat MLM-MLM yg biasa2 org buat ni..mine is very special because we include ‘Minda Magnet Rezeki’ seminar in the package… Ehm..I daresay you’ll not find it at other place, in other biz, in other MLM…TRUST ME!!

Mr X : ye ke Ok Lin? I’ve heard so many bad thing la about MLM.. aku minat gak nak buat biz, nak la jugak jadi millionaire, nak gak pakai merc ke BMW ke, nak gak rumah besar, nak gak g bawak bini g melancong-lancong oversea ni.. ko dah dapat semua ni kan… Tapiiii…kalau MLM aku tak berapa suka la..

Me : Oh Ye ke? Eishh..samalah kita.. aku pun tak suka la jugak kat MLM ni… hahaha…

Mr X : Aikk!! Ko tak suka? Abis apsal ko buat gak?

Me : Sb aku takde pilihan… Nak kerja jadi officer ni tak larat nyer aku kalau nak kena kerja smpai pencen.. Tp aku ni nak idup senang, nak kaya..so mmg la kena buat biz..tp Mak bapak aku bukan tinggal harta banyak pun kat aku..and you tell me apa biz lain yang boleh dapat duit banyakkkk kalau aku ada modal 3K jer? Dah tu aku mmg tak nak langsung yang berisiko tinggi… Biz mana yang dgn modal seciput itu, ko boleh dapat mentor, ilmu dan sistem yg boleh bagi ko passive income later tak smpai 2years? Pastu modal boleh dapat balik dlm masa 7 -30 hari.. Kalau ko boleh tunjukkan..sekarang jugak aku ikut kau!!

Mr X : Ehm.. ye lah, ye lah… mmg la takde… Eh, can you explain about the Seminar you mention earlier? rezeki apa ntah..

Me : owh its “Seminar Intensif Minda Magnet Rezeki”.. ok, we create this seminar after we inspired by a few seminar that me & my husband attend… Because we realise that the seminar is very very very good and everybody should attend it… but then very few can attend the seminars because of the fee.. quite high la kot.. But i tell you the seminars are awesome !! Kalau you nak g sendiri pun boleh? Mmg bagus amat tau!

Mr X : Can you tell me berapa hrga seminar2 tu kalau nak g sendiri?…

Me : Secara rambangnya.. antara teknik2 menarik energy rezeki datang kepada kita ni di inspirasikan dari 1) Siri seminar, Reiki Master & personal coach dgn Dr Mohamad Jantan +- RM5000/person 2) Seminars in Platinum Package by Dr Azizan (full package nowadays with promotion +- RM12,000/person) 3) Seminars by T Harv Eker (Quantum Leap Package RM22,000/person)- Alhamdulillah Arifin Shah dah grad!! 4) Series of Seminar by Dr Azhar Sarip & one of it Pensijilan Antarabangsa NLP Spiritual (RM2,500) 5) Series of seminar by Professor Hj Hanim (one of multi millionaire in M’sia – i like) 6)Seminar NLP Spiritual by D.R Kasmah… Well, you pun tau kalau pergi terus berguru lagi bagus.. tapi kalau you belum willng nak spend the amount – you’re wlcome to join my team.. And as a consultant with a special package that we’d launch not so long ago, my Smart Tycoon team offered you & your spouse this seminar FREE OF CHARGE. And as well as BEST (Basic Enterpreneur Basic Training) that will coach you how to get your capital (modal) back in 7 to 30 days… dan yg paling best how to make your RM3000 capital (modal) to be RM30,000 or RM300,000 or you name it.. in a year!! Dan dgn modal ciput ni… once you introduce your friends… you’ll get RM300 for 1 person !! This is not include a few bonuses and 5 star Sponsored Oversea Trip…

Mr X : Wow! Hmm.. i’ll think of it, insyaAllah.. Hmmm… tqvm for the explanation.. i can feel that this is an irresistable offer but give me sometime ya…

Me : ok No problem bro.. once you’re ready… just gimme a call. InsyaAllah, i’ll coach you… Assalamualaikum…

Demikian bual bicara yg begitu jujur dan ikhlas..moga dapat memberi gambaran tentang DUNIA KAMI YANG INDAH ini…come JOIN US utk merasa seperti apa yg kami rasa..Kalau engineer juga meletak jawatan dan join kami, kalau Doktor2 juga menjadi rakan bisnes kami, pensyarah2, guru2, pegawai2 bank..Dato’ dan Datin, model terkenal dan ramai lagi lah…kenapa anda menolak aturan Allah ini…belum cuba tak tahu hebatnya…

Kejayaan beliau penguat semangat..tak pernah lekang dgn senyuman dan nasihat..sentiasa membantu kami sehingga berjaya..jasa dan budimu CDM dan Suami..tak terbalas dgn wang ringgit…hanya ALLAH yg mempu membalasnya..moga kalian berdua bahagia dunia dan akhirat…amin

CDM yg sentiasa berjuang dan memberi perangsang kepada kami..Tak pernah sesaat kami rasa terabai..Ya Allah..sejahterakan mereka sekeluarga..amin

Inilah Group yang menjadi KEBANGGAAN kami semua…di bawah payungnya kami berlindung dan mencari rezeki..di bawah rimbunan kasih sayang mentor2nya kami menapak hingga ke puncak kejayaan..COMEE JOIN US..!!

sms @ call saya segera…insyaallah ..ANDA..kami bantu.

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Mentor, STG JB and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s