Garlic…kenapa ramai yg repeat order..??

Sy masih dlm mode cuti2 malaysia..hari nie hari ke 4..sy dan keluarga di Kuala Lumpur sekrg..drp hari ahad..smpi hari ini…memanggg jenjalan jer kejenya..makan…jalan…makan…jalan…hahahha…bestnyaaaa kalau cuti nie panjang lagi kannn…

Tapi yg seronoknya…biarpun tak ada di rumah di Johor Bahru..bisnes online sy still on..malah coaching online with mentors dan bisnes order pun still going on…

Dalam sibuk melayan kerenah anak2 bercuti nie..sy bersyukur mempunyai SIDE INCOME YG MASYUKKK…alhamdullillah. .order kwn2 menunjukkan bahawa PRODUK INI YG TERBAEK..disamping harga YANG MAMPU MILIK..

Contohnya…MIRACLE GARLIC nie..
image

Hari2..ada jer yg order..dan repeat order…malah sy serta suami pun memang tak akan miss utk mengambil garlic nie..as a supplement utk badan yg dah nak hampir separuh abad nie kannnn….hehehe..

Apa yg SYOKKK dgn garlic nie adalah …dia memanaskan badan dgn selamat..dan melancarkan pembuangan ehem..ehem…kalau bab ANGIN tu…tak yah story mory laa…nemang makanan dia..ada bisnes partners sy di Kelantan bg tau…baru sehsri dia consume garlic…badan berpeluh2..pas tu asyik buang air….wah..!! Untung kannn..pd sy dia nie gemuk air…sebab tu senang lemak nak dipecahkan dgn bantuan garlic dan apalagi…cepat slim laaa…org yg gemuk air nie..senang nk kurus..kalau kena dgn caranya..berbanding dgn org yg GEMUK SEBAB DAGING..huhu..makan masa sikit…lain kali sy cerita ttg GEMUK ini..ada 3 kategori seingat sy..

Berbalik pada GARLIC..
Apa yg dapat sy simpulkan adalah…seperti berikut..
image

Kepentingan GARLIC pd tubuh badan adalah :
1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
● Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
● Perut memulas (stomach upset)
● Cirit-birit (Diarrhea)
● Bronkitis
● Luka-luka (infected wounds)
● Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing

Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.

~~》》● HARGA GARLIC YG MAMPU MILIK – RM 31.60 ●《《~~

sms/whatsapp sy di 0197110669 utk GARLIC

About these ads

About kintansalleh

Seorang guru dalam masa yang sama adalah seorang Usahawan..Mencipta dunia baru yang lebih bermakna dan sedang menuju ke arah Kebebasan kewangan.. Seorang Isteri kepada seorang suami yg penyayang dan ibu kpd sepasang anak2 anugerah Allah.
This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s